xCMS Hosting

Webhostingbeheer en optimalisatiedienst, xCMS hosting

Beheerde webhosting
Beheerde webhosting
Inhoud

I. Wat is beheerde hosting?
II. Beheerde hosting vs Standaard hosting
III. Heeft u beheerde hosting nodig?
IV. Hoe onderscheidt Hostico zich van andere aanbieders van beheerde hosting?
V. Applicatietransfer
VI. Integriteitscontrole
VII. Stress-test
VIII. Beveiligingsanalyse
IX. Frontend analyse en optimalisatie
X. Analyse actieve thema's/extensies
XI. Analyse en optimalisatie van de database
XII. Applicatieoptimalisatie
XIII. Verbinden van aanverwante diensten
XIV. Verbinden van website CDN
XV. Uptime monitoring
XVI. Prestatiecontrole
XVII. Integriteits-/beveiligingsanalyse
XVIII. Beheer

I. Wat is beheerde hosting?

Het aanschaffen van een hostingpakket en het installeren van een applicatie is niet langer iets moeilijks of iets dat een hoog niveau van kennis vereist.
Hetzelfde kan echter niet gezegd worden over het verdere beheer van de applicatie, respectievelijk de website die op de betreffende hosting is geïnstalleerd.

Naast de zichtbare en tastbare aspecten waar een website-eigenaar zich mee bezighoudt, zoals de inhoud van de website, marketing, de grafische interface, sociale media, etc., moeten ook de technische aspecten van de applicatie in overweging worden genomen, zoals beveiliging, optimalisatie, updates, monitoring, etc.
Zowel het zichtbare deel voor klanten/eigenaar (frontend) als het achterliggende deel (backend) vereisen een directe, actieve en constante betrokkenheid voor een goede werking. Deze betrokkenheid vereist tijd, energie en middelen, zelfs als men over de kennis beschikt die nodig is om deze taken uit te voeren.

Beheerde hosting houdt in dat deze verantwoordelijkheden worden overgenomen, waarbij zowel de goede werking van de hostingdiensten als de goede werking van de applicatie van de klant wordt gegarandeerd.

II. Beheerde hosting vs Standaard hosting

Bij de standaard hosting profiteert u van de ruimte die wordt aangeboden door het aangekochte hostingpakket en de bronnen die aan dit pakket zijn toegewezen. De taak van het installeren en beheren van de applicatie is de verantwoordelijkheid van de klant.
In het geval van beheerde hosting is de taak van het beveiligen, optimaliseren, bijwerken en monitoren van de applicatie/website de verantwoordelijkheid van het hostingbedrijf, dat de complexiteit van het beheren van de applicatie op zich neemt, terwijl de klant de vrijheid en gemoedsrust heeft om zich te concentreren op het creëren van een unieke digitale ervaring.

III. Heeft u beheerde hosting nodig?

Het zou raadzaam zijn om voor beheerde hosting te kiezen als:

  • u heeft niet de nodige kennis om de applicatie/website te beheren
  • u heeft niet de nodige tijd om de applicatie/site te beheren
  • je kunt het je niet veroorloven dat de site wordt gecompromitteerd doordat deze niet wordt bijgewerkt/niet beveiligd
  • je wilt geen bezoekers/klanten verliezen door een traag ladende website

IV. Waarin onderscheidt Hostico zich van andere beheerde hostingproviders?

Hoewel er bedrijven zijn die hostingpakketten aanbieden met de namen van bepaalde toepassingen in hun titels, omvatten ze niet het beheer van deze toepassingen.
De beheerde hostingservice is een aanvullende service bovenop die al door Hostico worden aangeboden, dus de weergegeven redenen hier zijn ook van toepassing op deze service.

Snelheid, betrouwbaarheid, prestaties en de geboden ondersteuning zijn redenen om uw site naar Hostico te migreren.

Bij het voltooien van de beheerde hostingdienst, naast de optimalisaties die aan de applicatie zijn aangebracht, bieden we ook aanvullende oplossingen op serverniveau zoals Memcached, Redis, ElasticSearch, Nginx.
Deze zullen een deel van de stress die op de applicatie wordt gelegd overnemen en de prestaties ervan verbeteren.

De diensten die we aanbieden als onderdeel van het managed hostingpakket, naast de voordelen die impliciet worden geboden door een Hostico hostingpakket, zijn:

V. Applicatieoverdracht

Gratis service aangeboden voor alle Hostico hostingpakketten:

  • overdracht van bestanden en databases
  • de applicatie opnieuw configureren zodat deze op onze servers werkt
  • de overdracht van postvakken samen met hun inhoud

VI. Integriteitscontrole

Voordat we enige bewerkingen uitvoeren, zullen we de integriteit van de applicatie controleren. Als deze gecompromitteerd is, is elke volgende test irrelevant en zullen we ons eerst richten op het herstellen van de integriteit van de applicatie.
Scannen van bestanden/databases op mogelijke corrupte/infecteerde bestanden en/of ongewenste registratie.

VII. Stressstest

We zullen het geschatte aantal gelijktijdige verbindingen dat de applicatie ondersteunt met de toegewezen middelen vóór en na de optimalisatie controleren.

VIII. Beveiligingsanalyse

Er wordt geprobeerd om beveiligingsproblemen en potentiële kwetsbaarheden te detecteren die kunnen leiden tot compromittering van de website. Vervolgens worden beveiligingsmaatregelen geïmplementeerd om de applicatie te versterken.
Controle van kwetsbaarheden in applicaties, extensies en geïnstalleerde thema's.
De controle van de website in externe databases met betrekking tot de status en reputatie ervan.

IX. Analyse en optimalisatie van de frontend

Het controleren van de frontendoptimalisatie van de applicatie/site volgens de normen die zijn vastgesteld door Google/Yslow en het optimaliseren, respectievelijk correlating de applicatie met deze, om een lagere laadtijd te bereiken.

X. Analyse van actieve thema's/uitbreidingen

Controleren van hun werking, laadniveau, mogelijke incompatibiliteiten, kwetsbaarheden, enz.

XI. Analyse en optimalisatie van de database

Het loadniveau van de database met essentiële informatie die door elke individuele applicatie is opgeslagen, wordt gecontroleerd, evenals de SQL-query's die door de applicatie worden uitgevoerd, om de bijbehorende SQL-tabellen te optimaliseren.

XII. Toepassing optimalisatie

Implementatie van maatregelen gericht op het verminderen van het hulpbronnenverbruik van de applicatie zonder de juiste functionaliteit aan te tasten.

XIII. Aansluiting van aanvullende diensten

Afhankelijk van de gebruikte toepassing en de maatregelen die moeten worden genomen voor betere prestaties, zal deze worden verbonden met de op de server geïnstalleerde diensten om een deel van het hulpverbruik van de toepassing over te nemen en de reactietijd te verminderen.

XIV. Verbinden van de website met CDN

Om de laadsnelheid van de website vanuit verschillende locaties over de hele wereld te verbeteren, verbinden we de website met een wereldwijd CDN-netwerk om een zo snel mogelijke laadsnelheid te garanderen. Een goed geconfigureerd CDN kan ook websites beschermen tegen DDOS (Distributed Denial-of-Service) aanvallen, waardoor de impact op de werking van projecten wordt verminderd.

XV. Uptime Monitoring

Wij controleren de werking van de website op regelmatige basis, wat betekent dat onze responstijd vrijwel direct is voor elke onderbreking die zich kan voordoen. Het Hostico-team wordt onmiddellijk op de hoogte gebracht van de onderbreking, en de controle en het elimineren van de oorzaak van de onderbreking worden zo snel mogelijk opgestart.

XVI. Prestatiecontrole

We analyseren de prestaties van de website om mogelijke onvoorziene situaties te identificeren, deze te verbeteren en nieuwe beschikbare methoden voor het verbeteren van de functionaliteit toe te passen.

XVII. Integriteits-/Beveiligingsanalyse

Bestanden/databases scannen op mogelijke corrupte/infecteerde bestanden en/of ongewenste vermeldingen.
Beveiligingsscan om mogelijke kwetsbaarheden te identificeren die kunnen optreden als gevolg van een update of installatie/verwijdering van een extensie/thema.

Controle op kwetsbaarheden in de applicatie, geïnstalleerde extensies en thema's.

De website controleren in externe databases met betrekking tot de status en reputatie.

XVIII. Beheer

Installatie/de-installatie/configuratie van extensies/thema's.

Deze diensten worden aangeboden voor de respectieve applicaties en CMS'en WordPress, Woocommerce, Prestashop, OpenCart, Joomla, Virtuemart en Drupal.
De service is niet beschikbaar voor de applicaties en CMS'en waarvan de native of uitgebreide functionaliteit via verschillende extensies het creëren van meerdere sites/winkels (multisite/multistore) mogelijk maakt.